cfcw-banner.gif
facebook   youtube 

Today's Message...

IMG 20180424 WA0003

Dit was seker sowat tienuur die oggend. Die filterkoffiemasjien prit-prit sy laaste paar druppels in die pot en sommer gou vul die aroma van vars koffie die hele huis. Ek sny die twee snytjie toebroodjie in die helfte en gaan sit voor my skootrekenaar om na die lering van Dan Mohler te luister. Dit kon seker in die vyfde minuut van die predeking gewees het wat hy die vraag-‘Why do we let what one man says and does decide our life when his name is not Jesus?’- vra. Ek moes die video net daar-en-dan stop om weer ‘n paarkeer dit oor-en-oor te hoor! Ek moes net! Oortuig daarvan, glo ek, dat daar sekere vrae is wat jou bybly vir ‘n baie spesifieke rede, en hierdie was en is een van hulle. Hoekom het die opinies en indrukke van mense rondom ons so belangrik geword dat ons met tye bykans onsself daarin verloor? As ons dan die waarheid ken en daardeur vrygemaak word, hoekom voel ons soms dan so vasgevang? Deur die loop van die Saterdagmiddag trap die vraag gevra deur Dan Mohler soos ‘n betroubare hond herhaaldelik in my spoor. Aan die skud daarvan kan ek nie kom nie.

Die daaropeenvolgende Maandag oggend dink ek dit goed om die by tagtig jarige gebou uit te beweeg waarin ek werk vir die skep van vars lug. Die opsigter van dieselfde gebou is besig om met Oregon dennehoutrepies die ingangsporaal se rante op te kikker en volgens hom is Gemken die enigste oplossing vir die problematiese plak situasie waarin hy met redelike vors die houtrant vasdruk. Die reuk van die kleefmiddel maak sommer baie binnekort sy weg deur die gange. En sodoende meer rede vir die skep van vars lug. Koffie in die hand stap ek in die rigting van onse eie gebedstuintjie en daar steek ek vas vir ‘n oomblik óf twee. Dis daar wat die betroubare-spoortrap-hond van ‘n vraag deur Dan Mohler sy verduideliking kry. Ek kan met sekerheid getuig dat ek geen duidelike, hoorbare stem uit die hemel iets hoor sê het nie, maar eerder ‘n sagte bewuswording van iets aan die binnekant. En ek bid…
‘Lei my Abba Vader deur U Heilige Gees en praat Ú met my!’

Sowat 30 minute later het my op-en-af pas ampertjies ‘n loopgraag in die lowergroen grasperk in gesny. Tevrede stap ek terug om die res van die dag se verrigtinge af te handel.

Geliefde, mag Sy oor (soos Antjie Krog noem in haar gedig ‘Ma’) jou enigste telefoon word! Mag jy jou diepste sorge en bekommernisse eerder met Hóm deel , want Hy weet as’t ware hoe jy aanmekaar geweeg is en hoe jy dink en voel. Wat ookal jy nou deurmaak…Gee dit vir Hom!
“Be careful for nothing; but in everything by prayer and supplication with thanksgiving let your requests be made known unto God.” Phil. 4:6 (KJV)

Vrede

Audio Boodskap